scenarieoversigten

Venus Passagen

- et psykologisk drama anno 1769

Efter et halvt år på søen er HMS The Endeavour Bark nået til Kap Horn, Sydamerikas sydligste punkt. Endeavour er sendt på en videnskabelig mission af den engelske regering, og stemningen om bord er anspændt. Skibets øverstkommanderende er den legendariske James Cook, flådens mest begavede kartograf.

Endeavours besætning udgøres af 94 hårdføre søfolk, officerer og marinesoldater, 6 civile videnskabsfolk, 2 hunde, 1 ged og adskillige høns.

Videnskabsmændene om bord er udsendt for at observere planeten Venus' passage mellem Jorden og Solen, et sjældent astronomisk tilfælde. Under overfladen lurer mistroen og misundelsen, magtbegæret. Det er, som om de sydlige himmelstrøg indvirker på folkene.

Hvad der foregår i de lukkede kahytter efter solnedgang, er ikke altid lige behageligt. Endeavours indre summer af forbudte lyster, indestængt frygt og afdæmpede håb, og hendes sømbeslåede egeplanker kærtegnes af havets iskolde vand. Det er i selvsamme kolde arktiske hav, det første tegn på, at der er noget galt, observeres: En mørk, ubestemmelig, tilsyneladende sammensurret genstand flyder få hundrede meter styrbord om skibet.

Samtidig sætter videnskabsfolkene sig til bords hos kaptajnen i den store kahyt, endnu alle overbevist om vigtigheden og gennemførligheden af deres mission.

Et anderledes og krævende scenarie, hvor temaet er 'frygten i dig selv', og hvor spilpersonernes psykologi spiller en væsentlig rolle.

Genrer: Drama, Horror

System: Storyteller   Antal spillere: 6

Download Venus Passagen
Alle filer er i PDF-format, og for at læse dem skal man have Acrobat Reader.

Scenariografisk information:
Spillet på Fastaval, 1995
mere om Venus Passagen på rollespilsbiblioteket Alexandria.dk

scenarieoversigten ·  forsiden